Celerovo-petrželový krém s modrým sýrem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 bulvy celeru
1/2 kořene petržele
2 větší brambory
20 g Sedlčanského krémového Modřenínu
1 stroužek česneku
1 lžička přepuštěného másla
sůl, pepř
1/2 kostky zeleninového bujonu Würzl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat.

  2. Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká.

  3. Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku v misce posypeme rozdrobeným modrým sýrem, petrželkou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!