Telecí nudličky s houbovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 ks cibule
1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
200 ml šlehačky
špetka soli
špetka pepře
600 g telecího masa
250 g hub
olej
1 červená paprika
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli.

  2. Maso nakrájejte na nudličky a přidejte k cibuli. Zlehka opražte a přidejte nakrájené houby a na kostičky nakrájenou červenou papriku.

  3. Pod pokličkou poduste, až se z hub částečně odpaří voda.

  4. Zaprašte moukou a podlijte vodou. Povařte asi 10 minut.

  5. Přidejte šlehačku a jen zlehka prohřejte. Dochuťte solí a přidejte pepř a pažitku. Podávejte s rýží či knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!