Kuřecí na pepři a slanině

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 plátky kuřecího masa
10 dkg slaniny
1 cibule
sůl
mletý pepř
hladká mouka na poprášení masa
1/2 kostky drůbežího bujónu (nemusí být)
1 kl plnotučné hořčice
1 pl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu si nakrájíme nadrobno.

  2. Plátky masa nejlépe přes potravinářskou folii zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme a poprášíme po obou stranách hladkou moukou.

  3. Do hrnce na rozehřátý tuk dáme orestovat slaninu společně s cibulí, poté odhrneme na bok hrnce a dáme po obou stranách osmahnout připravené maso.

  4. Pak podlijeme vodou tak, aby maso bylo do poloviny ponořené, přidáme hořčici, případně rozdrobíme půlku kostky drůbežího bujónu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 25 minut (já jsem připravovala v papiňáku, osmažené maso jsem podlila 3 dl vody a pod tlakovou poklicí od doby varu jsem vařila 10 minut).

  5. Měkké maso vyjmeme z hrnce i s trochou slaniny a cibulky, zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem, maso vložíme zpět do hrnce, necháme trošku prohřát, podle své chuti dochutíme a můžeme podávat.

  6. Jako příloha se hodí rýže i houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!