Telecí líčka na kmíně a okurkách, z papiňáku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

350 g telecích líček
1 lžíce másla
1 lžička oleje
1 lžíce celého kmínu
1 cibule nakrájená nadrobno
1 lžíce mleté sladké papriky
špetka mletého pepře (můžeme vynechat)
100 ml nálevu ze sladkokyselých okurek
150 ml zeleninového vývaru
2 sladkokyselé okurky nakrájené nadrobno
1 lžička Solamylu rozmíchaná v 50 ml studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku na rozehřáté máslo společně s olejem dáme kmín, cibuli a restujeme na slabém plameni 2 minuty.

  2. Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a přidáme do hrnce k osmažené cibuli. Necháme prudce zatáhnou, zasypeme paprikou, pepřem, rychle promícháme a podlijeme lákem a vývarem.

  3. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a k měkkému masu přidáme nakrájené okurky. Opět uvedeme k varu, šťávu zahustíme solamylem a za stálého promíchávání necháme vařit 2 minuty. Podle potřeby dochutíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!