Vepřová plec v pórku s mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové plece
3 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
1 lžička soli
mletý černý pepř
1 pórek
1 větší mrkev
1/2 bujónu
1 lžička světlé instantní jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky (naklepeme) nebo na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo.

  2. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso a přiklopíme poklicí. Po vydušení šťávy osolíme, nepatrně podle potřeby podlijeme vodou a maso udusíme do měkka. Poté přidáme pórek a mrkev a asi 10 minut ještě podusíme.

  3. Vše zahustíme jíškou a krátce povaříme. Na závěr dochutíme solí (bujónem) a krátce povaříme. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!