Jablečný rýžový nákyp

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

10 dkg bílé rýže
3 vejce
2 hrnky mléka
1 lžíce cukru
sůl
3 jablka
1 lžička mleté skořice
2 plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Rýži mírně osolíme, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme do změknutí rýže. Během míchání přidáme cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

  2. Mezitím oloupeme jablka a nastrouháme. Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky, skořici a jablka. Z bílků uděláme sníh, polovinu ho přidáme k rýžovému základu a vše důkladně promícháme.

  3. Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme připravenou směs, navrch rozetřeme druhou půlku ušlehaných bílků a dáme zapéct asi na 40 minut do trouby, vyhřáté na 190 °C. Nákyp podáváme teplý. Můžeme ho ještě posypat cukrem, skořicí a polít rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!