Makový koláč s višňovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g mletého máku
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek práškového cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
2 lžíce slunečnicového oleje
1 vejce
450 g višňové marmelády (může však být jakákoliv jiná kyselkavá marmeláda)
Krém:
1 sáček vanilkového pudinku
3 lžíce cukru
4 dl třešňového džusu nebo šťávy z kompotu (použila jsem 2 dl višňové šťávy z kompotu a 2 dl třešňové kompotové šťávy)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin na těsto (bez marmelády) vyšleháme šlehačem těsto.

  2. Těsto vylijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme zhruba 25 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

  3. V kompotové šťávě rozmícháme balíček pudinkového prášku, přidáme 2-3 lžíce cukru a směs povaříme do zhoustnutí.

  4. Marmeládu zahřejeme v mikrovlnné troubě a přidáme do uvařeného ovocného pudinku.

  5. Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak jej podélně rozkrojíme a namažeme pudinkovou směsí. Přiklopíme odkrojeným dílem a dáme chladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!