Teleci jatra s dusenou cibuli

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g telecí játra (mohou být i vepřové)
2 velké cibule
50 g másla
4 lžíce olivového oleje
trochu octu (neni podmínkou)
petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrajime si cibule na platky.

  2. Na panvi nechame rozpustit maslo s olejem a pridame cibuli.

  3. Az zesklovati, dame trochu octa (pokud pouzivame) nebo 2 lzice vody. Nechame podusit asi 15-20min pri malem ohni (popripade pridame jeste trochu vody).

  4. Az budou cibule krasne mekoucke, pridame jatra nakrajene na vetsi kousky, zapneme ohen naplno a rychle orestujeme. Ne víc jal 5 min, byli by pak drolive a rozvarene.

  5. Osolime, opeprime a pridame petrzelku. Podavame ihned na teplem taliri (talir muzem dat na 3 min do 60° trouby). Jatra se nesmi ohrivat, takze vzdy vsechno hezky spapat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!