Hruškový koláč s ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g jader vlašských ořechů
1 velká sklenice kompotovaných hrušek
120 ml oleje
150 g moučkového cukru
1 vejce
1 vejce (1 žloutek + sníh z bílku)
230 g polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
1 KL mletého zázvoru
Takto zněl původní recept, ale vzhledem k tomu, že těsto bylo příliš hutné, přilila jsem 100 ml nálevu z hrušek.

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy nahrubo posekáme, hrušky nakrájíme na kostičky. Celkem cca 5 - 6 celých hrušek podle velikosti.

  2. Olej, cukr, vejce a žloutek ušleháme do pěny.

  3. Mouku, kypřící prášek a zázvor smícháme a prosijeme na pěnu.

  4. Přilijeme nálev, zapracujeme a přisypeme hrušky a ořechy. Promícháme a opatrně vmícháme sníh.

  5. Dortovou formu vymažeme a vysypeme a hotovou směs do ní přelijeme.

  6. Uhladíme povrch a můžeme ještě dozdobit kousky hrušek.

  7. Pečeme v předehřáte troubě na 180°C cca 45 minut.

  8. Hotový koláč necháme vychladnout a uležet, nejlépe přes noc.

  9. Podáváme se zakysanou smetanou nebo jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!