Telecí cordon bleu s chřestem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 ks telecí kotlety cca po 175 g
10 menších výhonků chřestu
2 stroužky česneku
1 PL olivového oleje
5 středních máslových žampionů
6 plátků kvalitní šunky
1/2 hrnku směsi strouhaných sýrů
sůl
pepř
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do misky vhodné do mikrovlnky vložíme očistěný chřest, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme na nejvyšší stupeň 2 - 3 minuty. Slijeme a dáme stranou.

  2. Kotlery mírně naklepeme (cca na sílu 5 mm), osolíme a opepříme.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme utřený česnek a vložíme maso. Osmahneme z každé strany asi 3 minuty.

  4. Maso vyndáne a vložíme do zapékací misky. Do výpeku dáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme do měkka. Žampiony navrstvíme na maso. Pak na žampiony dáme po 5 výhoncích chřestu, na chřest šunku a na šunku nastrouhaný sýr.

  5. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme 5-10 minut.

  6. Hned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!