Teffové lívance bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

125 g Teffové mouky
1/2 banánu rozmačkaného vidličkou na kaši
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička sušeného droždí
cca 150-180 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin umícháme řidší lívancové těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut nakynout.

  2. Pánvičku nebo lívanečník lehce potřeme olejem, rozpálíme a smažíme malé lívanečky. Na první vždy vymazávám, další již smažím nasucho.

  3. Před podáváním ozdobíme tak, jak máme lívance rádi, např. skořicovým cukrem, džemem nebo tvarohem.

  4. Na obrázku jsou s moučkovým cukrem a ovocem a s tofu tvarohem“. Pokud zbydou, vydrží vláčné i do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!