Tagliatelle s ořechovo-sýrovou omáčkou a smaženou strouhankou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

320 g těstoviny Tagliatelle
100 g lískové ořechy
2 stroužky česneku
muškátový oříšek
40 g čerstvé strouhanky
čerstvé mléko
100 g řapíkatý celer
100 g měkký sýr
1 krajíc chleba
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. V mixéru rozmixujeme ořechy, sýr, chleb namočený v mléce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř a trochu muškátového oříšku, dokud směs nebude hladká.

  2. Nakrájený celer si osmahneme na oleji s nasekaným 1 stroužkem česneku.

  3. Uvaříme si těstoviny v osolené vodě, poté scedíme a přidáme na pánev s celerem, přidáme samozřejmě i ořechovou omáčku.

  4. Prohřejeme a podáváme sypané strouhankou, kterou jsme si na kousku másla opražili dozlatova. Pokud chcete, můžete přizdobit nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!