Kapustová polévka s kroketami

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 středně velké kapusty
2 brambory
1 větší mrkev
kousek celeru
cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
garam masala (chilli) - opatrně, jen na špičku lžičky
mletý kmín
mletý pepř
podle potřeby sůl
zeleninový vývar
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na malé proužky, brambory, mrkev a celer na kostičky.

  2. V hrnci na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, přidáme nakrájenou kapustu, zeleninu, koření a za stálého promíchávání 5 minut restujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem, aby byla zelenina ponořená a vaříme cca 20-25 minut.

  3. Nakonec vmícháme propasírovaný česnek a případně ještě dochutíme.

  4. Pokud by byla polévka hodně hustá, přilijeme podle potřeby trochu horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!