Sýrový salát s cizrnou

Recepty, Saláty

Suroviny

150 g anglické slaniny (zde Lopenická)
1 plechovka loupaných krájených rajčat
3 lžíce černých oliv bez pecky
1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 menší cibule
cca 700 ml vody
zeleninový vývar nebo gelový bujon
mořská sůl
čerstvě mletý pepř dle potřeby
hoblinky Grana padano nebo jemu podobný - k finální úpravě
(tortila chips k podávání já měla Super penne paprika + rajče)

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Okurku nakrájíme na velmi malé čtverečky, dáme do cedníku, posolíme a necháme vytéct tekutinu (asi půl hodiny).

  2. Mezitím nakrájíme cibulky, fuet, gorgonzolu a kozí sýr na malé kousky a přidáme k cizrně. Čerstvý sýr smícháme s dijonskou hořčicí, majonézou, utřeným česnekem, solí a pepřem.

  3. Okurku vymačkáme, osušíme papírovou utěrkou a smícháme s ochuceným čerstvým sýrem. Vše smícháme, případně dochutíme a podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!