Barevná roláda s Olé krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
2 lžíce hladké mouky
1 pudink v prášku ORIGINÁL Dr.OETKER
5 lžic moučkového cukru
2 lžíce vody
2 lžíce kakaa
špetka soli
5 lžic studaného mléka
Krém:
1 smetana na šlehání 33%
100 g bílé čokolády
1 smeta-fix
1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka
100 g mletých mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu.

  2. Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech.

  3. Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Polovinu těsta vylijeme na plech (nepravidelné pruhy), do zbytku vmícháme rozmíchané kakao a těstem vyplníme mezery. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 12 minut.

  4. Než nám těsto zchladne, tak vyšleháme krém. Do studené čokoládové smetany přidáme ztužovač, pudink bez vaření a asi 3 minuty šleháme elektrickým šlehačem, nakonec zašleháme mleté mandle.

  5. Na stůl dáme čistý arch pečícího papíru, studený upečený plát na něj převrátíme. Stáhneme papír, plát potřeme rovnoměrně krémem a těsto svineme do rolády. Roládu pocukrujeme a necháme asi 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!