Svěží zákusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru moučky
3/4 hrnku oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
mléko na rozředění těsta
2 zakysané smetany
2 plechovky jahod nebo čerstvé
3/4 litru pomerančového džusu
2 vanilkové pudinky

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených přísad uděláme vláčné těsto. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 200°C asi 20 - 30 minut.

  2. Upečený základ potřeme 2 smetanami, naskládáme jahody.

  3. Z pomerančového džusu ubereme 1/3 a dáme ji vařit. Do zbylého džusu přimícháme 2 pudinky a vlijeme do vroucího džusu. Neustále mícháme a až hmota zhoustne, tak ji vlijeme na jahody a necháme ztuhnout a vychladit v ledničce.

  4. Zákusek má sladko - kyselou chuť. Není to taková sladkost jako jsou jiné dorty nebo zákusky, ale spíše osvěžujicí ovocný zákusek z ledničky.-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!