Svěží zákusek
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru moučky
- 3/4 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- mléko na rozředění těsta
- 2 zakysané smetany
- 2 plechovky jahod nebo čerstvé
- 3/4 litru pomerančového džusu
- 2 vanilkové pudinky
Postup Svěží zákusek
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených přísad uděláme vláčné těsto. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 200°C asi 20 - 30 minut.
Upečený základ potřeme 2 smetanami, naskládáme jahody.
Z pomerančového džusu ubereme 1/3 a dáme ji vařit. Do zbylého džusu přimícháme 2 pudinky a vlijeme do vroucího džusu. Neustále mícháme a až hmota zhoustne, tak ji vlijeme na jahody a necháme ztuhnout a vychladit v ledničce.
Zákusek má sladko - kyselou chuť. Není to taková sladkost jako jsou jiné dorty nebo zákusky, ale spíše osvěžujicí ovocný zákusek z ledničky.-)