Svěží pepřovo-citronové kuřecí medailonky s fazolovými lusky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Maso:
500 g kuřecích prsou
sůl
černý pepř mletý
bílý pepř mletý
olivový olej
1 citron
šťáva z 1/2 citronu
1-2 lžíce medu
1 lžíce másla
bazalka
petrželová nať
koriandr
medvědí česnek
Fazolové lusky:
500 g fazolových lusků
100 g anglické slaniny
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky, tak 2 cm vysoké, a lehce naklepeme. Medailonky osolíme, opepříme a na olivovém oleji restujeme. Když jsou dozlatova, tak je z pánve vyndáme a do té stejné pánve dáme lžíci másla, šťávu z citronu, půl hrnku vody, bílý pepř, petrželku, bazalku, koriandr, medvědí česnek a med. Vše promícháme a vložíme na kolečka pokrájený citron, který z obou stran podusíme, než lehce zkaramelizuje. Poté přidáme hotové medailonky, citrony položíme na maso a znovu lehce podusíme.

  2. Na čisté pánvi restujeme slaninku nakrájenou na kostičky, přidáme nasekaný česnek a fazolové lusky, které jsme si předtím povařili ve vodě. Osolíme, promícháme a podáváme spolu s kuřecími medailonky.

  3. Tento chod jsem podávala ještě s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!