Švestkové řezy (vynikající)

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vajíčka
250 g jemného krystalového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
1 velký švestkový kompot (včetně štávy)
2 lžíce kakaa
300 g polohrubé mouky
2 lžičky sody
krém:
2 polotučné tvarohy ve vaničce
1 neochucené pomazánkové máslo
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce mletého cukru
poleva:
2 tyčinky ledových kaštanů
200 g zakysané smetany
na posypání:
1 velká margot čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka ušleháme s oběma cukry do pěny, přidáme kakao, olej, celý kompot i se štávou (švestky vypeckujeme).

  2. Vše pořádně vyšleháme a nakonec přidáme mouku a sodu.

  3. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného většího plechu a upečeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, zhruba 30 minut.

  4. Hotovou buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.

  5. Tvaroh, pomazánkové máslo, vanilkový cukr a cukr moučka společně vyšleháme a namažeme na vychladlou buchtu. Dáme vše na chvíli do lednice a připravíme ještě polevu.

  6. Kaštany roztopíme ve vodní lázni, potom přidáme zakysanou smetanu a toto natřeme na krém. Nakonec celý řez posypeme strouhanou margot čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!