Guláš z býčích žláz
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- Býčí žlázy
- sádlo
- cibule
- mletá červená paprika pálivá
- mletá červená paprika sladká
- sůl
- mletý pepř
- masox
- hladká mouka
- majoránku
- česnek
Postup Guláš z býčích žláz
Postup přípravy receptu
-
Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na pěkné kostky.
Na sádle osmahneme krájenou cibuli, vsypeme papriky, promícháme a přihodíme kostky masa.
Chvíli je osmahneme (pouští hned dost šťávy), osolíme, opepříme, zakryjeme a krátce podusíme. (Pokud chcete více šťávy, mírně podlijte vodou.)
Zahustíme trochou mouky, rozmíchané v menším množství vody, provaříme a dosolíme a okořeníme (zmiňovaná majoránka a česnek). Podávala jsem s kuskusem.