Guláš z býčích žláz

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

Býčí žlázy
sádlo
cibule
mletá červená paprika pálivá
mletá červená paprika sladká
sůl
mletý pepř
masox
hladká mouka
majoránku
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na pěkné kostky.

  2. Na sádle osmahneme krájenou cibuli, vsypeme papriky, promícháme a přihodíme kostky masa.

  3. Chvíli je osmahneme (pouští hned dost šťávy), osolíme, opepříme, zakryjeme a krátce podusíme. (Pokud chcete více šťávy, mírně podlijte vodou.)

  4. Zahustíme trochou mouky, rozmíchané v menším množství vody, provaříme a dosolíme a okořeníme (zmiňovaná majoránka a česnek). Podávala jsem s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!