Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

450 g vepřových jater
150 g uzené slaniny -měla jsem gazdovskou
1 větší cibule
1/2 čerstvé papriky-měla jsem červenou masitou
1 PL sušené bazalky (nemusí být)
1 PL sezamových semínek
3 PL sojové omáčky
1/2 kostky zeleninového bujónu
150 ml horké vody
hladká mouka na obalení jater
kdo má rád-1 PL nasekaného libečku na závěr

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm silné plátky a po stranách nařízneme, aby se nám při restování nekroutila.

  2. Slaninu a papriku nakrájíme na silnější špalíčky, cibuli na půlměsíčky.

  3. Na větší pánvi- použila jsem průměr 26 cm- na 1 PL tuku necháme 2 minuty osmahnout nakrájenou slaninu, pak k ní přidáme nakrájenou cibuli a 3 minutky společně orestujeme.

  4. Mezitím si obalíme játra v hladké mouce (kdo chce, může před obalením lehce játra opepřit).

  5. Osmaženou slaninu s cibulí vybereme z pánvičky ven, do výpeku dáme 1 PL sezamových semínek a hned poklademe plátky obalených jater, které osmažíme z obou stran po 2 minutách.

  6. Pak podlijeme 150 ml horké vody, přidáme 3 PL omáčky,rozdrobíme 1/2 kostky bujonu, přisypeme bazalku, orestovanou slaninu s cibulí, přidáme nakrájenou papriku, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni necháme probublávat 10 minut. Kdo chce a má, může těsně před vypnutím přidat nasekaný libeček. Hodí se pečivo, rýže, já jsem měla nové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!