Svačinová polévka s uzeným

Recepty, Polévky

Suroviny

3 lžíce oleje
1 velká cibule
200 g uzeného masa nebo anglické slaniny
1 plechovka fazoli
4 středně velké brambory
1 malý rajčatový protlak
500 ml vývaru nebo hovězího bujónu
2 kávové lžičky sladké papriky
3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
petrželka na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova, aby byla uzenina pěkně osmažená.

  2. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Přidáme k základu a vše zaprášíme sladkou paprikou. Fazole slijeme. Zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme protlak, fazole, opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí brambor.

  3. Jamile jsou brambory měkké, můžeme zahustit. V hrníčku smícháme mouku s vodou a dobře promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky. Nalijeme do polévky a necháme provařit na mírném plameni ještě 10 minut. Dochutíme solí a pepřem a na závěr přizdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!