Kari polévka s dýní a kuřecím masem - svačinová

Recepty, Polévky

Suroviny

750 g očištěné dýně hokkaido
2 l vody
450 g kuřecího masa bez kosti a kůže
0,5 l kokosového mléka (coconut for professionals Alpro)
15 g solamylu
30 g hladké mouky
200 g mrkve
100 g pórku
20 g slunečnicových semínek
50 g mandlí natural
polévkové koření (podravka)
chilli koření
curry koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do 2 l vody dáme vařit očištěnou nakrájenou dýni hokkaido. Zatím co se dýně vaří, připravíme další suroviny.

  2. Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přidáme 1 lžičku kokosového mléka, solamyl, špetku chilli koření, 0,5 lžičky curry koření a špetku soli. Vše dobře promícháme a necháme marinovat.

  3. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na proužky.

  4. Mandle a slunečnicová semínka opražíme na sucho na pánvi.

  5. Do polévky vmícháme mouku a vše do hladka rozmixujeme.

  6. Rozmixovanou polévku přivedeme k varu, přidáme 2 lžičky curry koření, podle chuti podravku, chilli koření a sůl. Přilijeme kokosové mléko a přidáme mrkev. Vaříme, až mrkev změkne.

  7. Zatím co se polévka vaří, opečeme na sucho na nepřilnavé pánvi maso. Na pánev vkládáme jednotlivé plátky masa tak, aby se neslepily. Opékáme zprudka z obou stran do zlatova. Hotové maso uchováme na teple.

  8. Nakonec do polévky přidáme pórek, který už jen necháme přejít varem cca 1 minutu.

  9. Polévku naservírujeme na talíře, do středu každého talíře naskládáme opečené plátky masa a posypeme opraženými mandlemi a slunečnicovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!