Sumeček africký na litinové pánvi

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g filetů ze sumečka afrického
2 střední červené cibule
sůl, kmín, koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet. Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.

  2. Na rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.

  3. Pánve s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů). Servírujeme s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!