Kladenské masové kapie ve smetanovo-rajské omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého masa
hrst čerstvých bylinek
1 vejce
česnek
římský kmín
sůl
pepř
2 velké kapie
1 šlehačka
rajská omáčka v prášku
kladenská pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme, smícháme s nasekanými bylinkami, vejcem kořením. Dáme na chvíli do lednice odležet.

  2. Kapie podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí. Překryjeme plátkem kladenské pečeně.

  3. Pekáč lehce vymažeme olivovým olejem a naskládáme do něj naplněné papriky.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.

  5. Mezitím rozmícháme sáček rajské omáčky ve šlehačce a po půl hodině přilejeme k paprikám a pečeme cca dalších 20 min. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!