Šulánky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g vařených brambor
sůl
300 g polohrubé mouky - podle potřeby přidáme
1 vejce
posýpka:
mák mletý
cukr moučka
máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, já je vařila den dopředu.

  2. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, mouku a zpracujeme v těsto. Potom z těsta uděláme váleček, který nakrájíme na kousky a z každého kousku tvarujeme váleček. Šulánky dáme do osolené vroucí vody, občas promíchneme, aby se nepřilepily ke dnu a čekáme, až vyplavou nahoru.

  3. Dáme na sítko okapat, potom dáme na talíř dáme rozpuštěné máslo a posypeme mákem a cukrem. A nebo je v míse smíchám s mákem a potom na talířku jen ocukruji. Vařila jsem je celkem asi 8 -10 od vložení do vody na elektrice číslo 7.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!