Stařenčiny šulánky se zelím

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

bramborové těsto (nebo rovnou zbylé uvařené šulánky, šišky z bramborového těsta)
dušené kysané zelí
uzené maso (nebo uzený bůček)
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso (uzený bůček) pokrájíme na kostičky. Zapékací mísu nebo menší pekáček vymažeme sádlem.

  2. V míse smícháme šulánky, maso a zelí a směs urovnáme do pekáče. (Pokud nepracujeme se zbylými šulánky, je třeba je z bramborového těsta nejprve uvařit. Většinou na to myslím při vaření bramborových knedlíků předem a připravím si a uvařím i nějaké šulánky.)

  3. Zapečeme v troubě při 180-200 °C, asi 30-45 minut (podle množství surovin v pekáčku), do červena. Pokud používám libové uzené maso, během pečení směs ještě pokapu rozpuštěným sádlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!