Studená tatarská slepice - salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 větší slepice
sůl
pepř
3 cibule
100 g majolky
1 dl šlehačky
250 g sladkokyselých okurek
50 g mandlí
1 lžíce hořčice
1 oloupané vykrájené jablko
ocet a cukr podle chuti.

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Slepici očistíme, omyjeme a v hrnci v osolené vodě s cibulí a s pepřem doměkka uvaříme. Ještě teplé maso od kosti obereme.

  2. V míse rozmícháme majolku, přidáme hořčici, ocet, cukr, nadrobno nasekané mandle, nadrobno usekané okurky a jablko, na kostičky nakrájenou slepici a nakonec ušlehanou šlehačku.

  3. Slepici necháme vychladit a podáváme s pečivem. Podáváme-li pokrm v miskách, zdobíme jej kečupem s přísadou chilli koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!