Studená česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 paličky česneku
1 šalotka
2 brambory
olivový olej
kuřecí vývar bez tuku - 1,5 l
tymián čerstvý
1/2 šálku (šálek = 225 ml) husté smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, jakmile zesklovatí, přidejte oloupané a podélně rozpůlené stroužky česneku.

  2. Velmi pomalu duste - stroužky by měly změknout, ne zhnědnout.

  3. Uvařte nakrájené brambory v páře a pak je přidejte ke směsi cibule a česneku.

  4. Zalijte jedním šálkem vývaru, osolte a opepřete podle chuti, uveďte do varu a nechte pomalu probublávat 20 minut. Rozmixujte, přilijte zbytek vývaru a smetanu, přidejte nasekaný tymián a nechte vychladit.

  5. Před podáváním ozdobte snítkou tymiánu nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!