Štrúdl s karamelizovanými ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
250 g hladké mouky
100 g Hery
1 vejce
2 lžíce vlažné vody
1 lžíce octa
špetka soli
trochu strouhanky
trochu mléka na pomašlování
Na náplň:
jablka
130 g vlašských ořechů (celých)
cukr krystal
cukr moučka
50 g rozpuštěného másla
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Prosejeme mouku a přidáme špetku soli. Uděláme důlek a do něj dáme vajíčko, máslo, 2 lžíce vlažné vody a lžíci octa. Všechno vypracujeme rukama do těsta. Pokud se vám těsto lepí, přidejte trochu mouky. Těsto vyválejte. Potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrem krystalem a strouhankou.

  2. Přidejte jablka.

  3. Do hrnce dáme ořechy a necháme 6 minut projít varem. Přecedíme a necháme trochu oschnout.

  4. Přidáme cukr moučku a cukr krystal. Přendáme na pánev a necháme zkaramelizovat. Kdyžtak přidáme ještě trochu cukru.

  5. Přendáme na štrúdl. Posypeme skořicí a cukrem.

  6. Srolujeme a přendáme na plech. Potřeme mlékem a vidličkou dvakrát píchneme do štrúdlu.

  7. Pečeme na 170°C asi 35 minut. Až bude mít barvu do zlatava, vyjmeme z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!