Hráškovo-bramborové pyré s domácím uzeným

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g domácí uzené krkovice
300 g mraženého hrášku
3 brambory
300 ml zeleninového vývaru (nebo vody a 1/2 gelového zeleninového bujónu)
2 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky, česnek prolisujeme, jednu cibuli nakrájíme na drobno a druhou na kolečka.

  2. Do pekáčku s kapkou oleje dáme uzenou krkovici, podlijeme 3 lžícemi vody a přikryté pečeme cca 40 minut na 160 °C. Hotové pokrájíme na plátky a uchováme v teple.

  3. Cibuli nakrájenou na kolečka rozebereme na kroužky, osolíme a osmažíme na oleji do zlatava.

  4. V kastrolku na oleji cibulku pokrájenou na drobno osmažíme do zlatava, přidáme vývar, brambory, osolíme, opepříme a vaříme, až jsou brambory téměř měkké. Potom přidáme česnek, hrášek a vaříme do úplného změknutí.

  5. Necháme částečně vychladnout a ponorným mixérem vše řádně rozmixujeme. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě opepříme a osolíme.

  6. Hotové pyré servírujeme s osmaženou cibulkou, uzeným a jako příloha může být chléb nebo třeba i osmažené bramborové šišky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!