Kureci mini makarony s porkovo-smetanovou omackou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecí prsa
300 g pórku
250 g mascarpone
250 ml smetany
1 lžička vegety
1/2 lžičky mletého nového koření
olivový olej
sůl
drcený pepř
400 g mini makaronů (nebo jiných těstovin)
Marináda:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce teriyaki omáčky
1 lžíce omáčky BBQ
1 lžíce sezamového oleje (můžeme nahradit olivovým)
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu smícháme, přidáme na malé kousky pokrájené kuřecí maso a necháme 1/2 hodiny marinovat v chladu a poté 1/2 hodiny při pokojové teplotě.

  2. Rozpálíme olivový olej, přidáme na jemná kolečka nakrájený pórek a 5 minut restujeme. Poté přidáme cca 100 ml vody, drcený pepř, sůl, nové koření a pod pokličkou dusíme do měkka. Po uplynutí doby přidáme mascarpone, smetanu a vegetu. Povaříme do zhoustnutí (cca 5 minut). Dochutíme solí a pepřem.

  3. Kuřecí maso zprudka orestujeme na panvi a i s výpekem přidáme do smetanové smesi.

  4. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme, necháme okapat, promícháme s trochou olivoveho oleje a přidáme do smetanové omáčky, promicháme. Podáváme posypané strouhaným sýrem dle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!