Strakatý perník s tvarohem a rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
1,5 hr. cukru krupice
0,5 hr. oleje
1 hr. a dle potřeby i více mléka
2 celá vejce
3 PL rybízové marmelády
prdopeč nebo prášek do perníku
1 KL sody
kakao
perníkové koření
skořice
citr. kůra
rum (lze vynechat)
náplň:
1 tvaroh ve vaničce
trošku mléka
2 vanilkové cukry
1 pudinkový prášek (dala jsem citronový)
1 žloutek a z bílku sníh
kuličky rybízu

Postup přípravy receptu

  1. V míse promíchejte všechny suché ingredience, přidejte vejce, olej, marmeládu, rum a mlékem zadělejte lité těsto. Nalijte na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.

  2. Na náplň tvaroh vymíchejte s mlékem, cukrem, pudinkovým práškem, přidejte žloutek a z bílku vyšlehaný sníh.

  3. Lžící naneste tvarohovou náplň a posypte rybízem nebo jiným drobným ovocem a dejte do vyhřáté (180°C) cca na 25-30 minut péct.

  4. Po vychladnutí jen mírně pocukrujte a můžete podávat. Díky sněhu bude tvaroh i po upečení krásně nadýchaný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!