Šťouchané brambory s jablky a cibulí

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg brambor
2 PL másla
1 velká cibule
2 kyselejší jablka
1-2 lžíce jablečného octa (podle kyselosti jablek)
sůl
hrubě mletý pepř (nejlépe barevný nebo citronový)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme doměkka (já vařím v páře). Pak je mírně rozmačkáme tak, aby zůstaly větší kousky.

  2. Cibuli a jablka oloupeme, cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo na měsíčky a jablka na kostky.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přisypeme jablka a necháme orestovat. Hlídáme, aby se jablíčka nezačala rozpadat.

  4. Do pánve rozšťouchané brambory, osolíme, opepříme a promícháme.

  5. Ochutnáme a případně dosolíme podle vlastní chuti.

  6. Takto upravené brambory podáváme jako přílohu například k sekané nebo k uzeninám, ale dobré jsou i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!