Sterilované papriky plněné zelím a křenem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

špičaté čerstvé papriky
bílé hlávkové zelí
čerstvě jemně nastrouhaný křen
konzervační přípravek Deko
rostlinný olej (ne olivový)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na jemno nakrájíme zelí, mírně osolíme a v misce ho pořádně rukama pomačkáme. Necháme ho alespoň hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se nám budou papriky plnit.

  2. Pak k němu přidáme nastrouhaný křen, množství nechám na vás, podle chuti. Deko uvaříme podle návodu na sáčku a necháme zchladnout.

  3. Paprikám seřízneme vršky, můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky. Papriky zbavíme semen a žeber a naplníme zelím s křenem. Naskládáme je otvory nahoru do sklenic a zalijeme nálevem z Deka. Na závěr zalijeme trochou oleje. Uzavřeme důkladně víčky a sterilujeme 20 minut při 85 - 90°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!