Steak z vepřové kotlety s krustičkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky toastového chleba
4 plátky vepřové kotlety
2 snítky tymiánu
2 snítky petrželky
2 snítky bazalky
1 citron (kůra i šťáva)
500 g cherry rajčátek
balzamikový ocet
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřát na 180°C.

  2. Na pánvi na oleji opéct maso z každé strany 1-2 minuty a přemístit ho do pekáče nebo na plech.

  3. Toastový chléb opéct (nasucho na pánvi nebo v topinkovači) a rozdrtit spolu s bylinkami v mixéru, přidat citronovou kůru a lžíci oliv. oleje. Vzniklou drobenku naklást na maso v pekáči.

  4. Mezi plátky masa vložit omytá rajčátka.

  5. Vše osolit, opepřit, pokapat citronovou šťávou a zakryté péct v troubě 20 min. nebo dokud maso není měkké. Sevírujte s pečenými rajčátky, které ještě na talíři zakápněte balzamikem a posypte bazalkou. Pokud vyrobíte krustičky dost (je výborná a neskutečně voní), stačí jako příloha zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!