Steak Chuck Tender s fazolkami a slaninou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

340 g hovězí kulaté plece – Chuck Tender US (fy. Moje maso)
kořenící mlýnek Kotányi- Birdseye Chilli se solí
zelené fazolky (Findus)
slanina
hrubozrnná mořská sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Steaky osušíme papírovým ubrouskem. Před přípravou necháme steak, po vyjmutí z lednice odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty.

  2. Rozpálíme si grilovací pánev s trochou oleje. Steak za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým chilli kořením. Steak děláme poté na pánvi při vysoké teplotě. Opékáme nezakryté a to z každé strany 5 minut. Po této době je steak krásně růžový.

  3. Steak vyjmeme z pánve a dáme a zabalíme do připraveného alobalu. Necháme 5 minut odpočnout, aby došlo k stejnoměrnému rozložení šťávy a steak byl celý šťavnatý. Před podáváním steaky osolíme hrubozrnnou mořskou solí.

  4. Vhodnou přílohou jsou předvařené mražené zelené fazolky, které krátce orestujeme na opečené libové slanině s jedním stroužkem česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!