Sýrovo-slaninový quiche

Recepty, Pizzy

Suroviny

225 g hladké mouky
100 g másla
25 g strouhaného Parmazánu
špetka Cayenského pepře (či mletého chilli)
NA NÁPLŇ:
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule (na tenká kolečka)
200 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)
2 vejce
300 ml smetany ke šlehání
4 lžíce mléka
100 g sýra typu Čedar strouhaného

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte mouku, máslo, parmazán, cayenský pepř s takovým množstvím vody, aby se směs spojila. Těsto prohňeteme do hladka, pak rozválíme, vyložíme koláčovou formu o průměru 23 cm. Potáhneme folií a dáme na 30 minut chladit.

  2. Mezitím zahřejeme troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Z vychladlého těsta sejmeme folii, dáme na pečící papír, zatěžkáme fazolemi (ať už skutečnými, sušenými nebo karamickými) a dáme na 15 minut péct.

  3. Sejměte fazole a papír, vraťte formu do trouby a pečte nezakryté 5 - 10 minut, aby lehce zezlátlo. Vyjměte a nechte těsto vychladnout. Teplotu snižte v troubě na 150 - 130 stupňů.

  4. Na náplň zahřejte olej v pánvi, opečte na něm cibuli doměkka a slaninu dohněda. Pak naneste na těsto, posypte polovinou sýra. Prošlehejte vejce smetanu, mléko a směs rovnoměrně nalijte do předpečeného těsta. Posypte zbývajícím sýrem. Pečte 35 - 40 minut, aby náplň ztuhla a zhnědla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!