Šťavnatý meruňkový koláč s podmazáním

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

na těsto:
200 ml mléka
150 ml oleje
10 lžiček cukru
špetka soli
1 vejce
500 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí
trochu citronové kůry
meruňky
cukr na obalení dužiny
na žmolenku rukama zpracujeme:
hrst hladké mouky
hrst krupicového cukru
cca 1cm plátek másla
špetka prášku do pečiva
1 smetana ke šlehání
1 pudink Olé bez vaření

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na těsto dáme v psaném pořadí do pekárny a dáme program těsto. Hotové a vykynuté rozprostřeme na vymazaný plech. Vytlačíme u kraje malý mantinel.

  2. Smetanu vymícháme metličkou s pudinkem do husta a natřeme na těsto. Půlky meruněk promáčkneme a vnitřní dužinu obalíme v cukru. Uložíme cukrovou stranou nahoru na nakrémované těsto.

  3. Posypeme žmolenkou a dáme péct na cca 180°C asi 20 minut, dle trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!