Bulgur s grilovanou zeleninou

Recepty, Přílohy

Suroviny

hrnek (čtvrtlitrový) bulguru
2 hrnky na kostičky nakrájené libovolné zeleniny (použila jsem cherry rajčátka, dýni, cuketu a červenou papriku)
2 vejce (do 1 roku pouze žloutky)
směs sušených bylinek (použila jsem směs Fit Koření, složené z: oregana, tymiánu, bazalky, medvěďáku, kmínu a libečku)
sůl a případně i pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Jednodušší už to fakt být nemůže. Nakrájenou zeleninu dejte do pekáčku a pokud budete k jídlu připravovat i maso, můžete přidat i to. Osolte a okořeňte, podlijte malým množstvím vody (řekněme tak do výšky 2mm) a pekáček šoupněte na střední grilovací stupeň do trouby. Nechte ho tam přibližně půl hodinky - dokud se povrch neopeče a nezačne zlátnout.

  2. Mezitím si připravte bulgur dle návodu na obalu. Existuje více variant, některý se vaří, některý už předvařený je, proto se řiďte právě oním postupem z etikety. Hotový slijte od případné přebytečné vody, smíchejte s grilovanou zeleninou včetně výpeku a postavte na sporák. Rozklepněte dvě vejce, pořádně promíchejte a krátce provařte. Bulgur díky tomu krásné zvláční.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!