Šťavnaté kari zelí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g mletého masa
150 g slaniny
1/2 hlávky bílého zelí
2 cibule
1 červená feferonka
2-3 stroužky česneku
madraské kari
římský kmín
sladká červená paprika
sůl
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi vyškvaříme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme mleté maso, rozdělíme jej a opečeme do hněda. Můžeme přidat trochu oleje, pokud slanina nepustí příliš tuku.

  2. Po opečení masa vložíme na proužky nakrájenou cibuli, feferonku a zelí, osolíme, okořeníme štědře kar, dochutíme paprikou a římským kmínem. Podlijeme trochou vývaru (asi 1 dl) a dusíme, až je zelí na skus. Nakonec přimícháme na jemno nasekaný česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!