Staveniště SIKU

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
180 g cukru krystal
180 g polohrubé mouky
1-2 lžíce kakaa
Pařížský:
0,5 l smetany ke šlehání 33%
150 g cukr krupice
5 lžic kakaa - prosáté
200 g čokolády na vaření
250 g másla
- krému jsme využili na dort asi 3/4, zbytkem promažeme pár dlouhých piškotů jen tak, na mls

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. V lednici necháme do druhého dne tzv. uzrát. (Před samotným ušleháním krému ho z lednice vytáhneme a krátce necháme v teple místnosti povolit.)

  2. Korpus: celá vejce ušleháme s cukrem ho husté světlé pěny (nabydou a hmota zesvětlá), v závěru vešleháme i kakao.

  3. Na mírnější otáčky vmícháme mouku a piškot vylijeme do vymazané a vysypané formy.

  4. Upečeme při 180°C. Vpíchnutím špejle zkontrolujeme, zda je korpus upečený a dáme ho vychladit.

  5. Hmotu na pařížský krém vyšleháme šlehačem. Vychladlý korpus prořízneme, na chvíli složíme zpět a vydlabeme pracoviště. Pak dort krémem naplníme a potřeme i svrchu a z boků. Dáme vychladit do doby, než budeme podávat. Hlína je z nadrobeného piškotu, kameny Milánská směs, autíčka kovová - věrné modely Siku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!