Staročeská sekaná z bůčku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

700 g mletého bůčku
100 g slaniny
1 rohlík namočený v mléce
1 cibule
5 stroužků utřeného česneku
2 vejce
olej
sůl
pepř
majoránka
strouhanka na zahuštění
---------
strouhanka na obalení
1 vejce na potření
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve na oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku a necháme vychladnout.

  2. Mleté maso smícháme s vychladlou cibulkou a se všemi dalšími uvedenými ingrediencemi (kromě vejce na potření, vody a strouhanky na obalení). Utvoříme jednu nebo dvě menší šišky, které obalíme ve strouhance a potřeme rozšlehaným vejcem.

  3. Šišky sekané vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou. Přiklopíme druhým pekáčkem a dáme péci do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Ke konci odkryjeme pekáček a necháme dopéci dočervena. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!