Jablečný dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g másla
60 g cukru
3 vejce
300 g strouhaných jablek (4 ks středních jablek)
100 g rozinek
100 g nahrubo sekaných ořechů
1 lžička perníkového koření
150 g hladké mouky
půl sáčku kypřicího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny.

  2. Vmícháme strouhaná jablka, rozinky a ořechy. Přidáme perníkové koření, hladkou mouku a kypřicí prášek.

  3. Nakonec lehce vmícháme sníh z 3 bílků. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a zlehka pečeme při 170° C cca 35 - 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!