Srnčí krk

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 ks srnčího krku
20 dkg uzeného špeku
1 litr vývaru (ze srnčích kostí)
2 velké cibule
1 sáček směsi koření Divočina
1 palice česneku CZ
sůl
pepř
vepřové sádlo
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí krk odblaníme a očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Do větší pánve si dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a vložíme nakrájenou cibuli, slaninu a opečeme vše do zlatova. Jakmile je vše dokonale zlaté“.

  2. Srnčí krk obalíme v koření a celý vložíme do pánve na opečenou cibuli se slaninou, a zprudka necháme krk zatáhnout. Jakmile se krk na celém povrchu zatáhne, tak ho přendáme do připraveného pomalého hrnce (dále jen PH) a dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a zapneme na program HIGH. Připravujeme zcela do měkka cca 5 hodin.

  3. Jakmile je maso na krku zcela měkké, tak celý krk z PH opatrně vyjmeme, a necháme tak vychladnout, aby se dalo maso obrat od obratlů. Mezitím si velmi silnou šťávu dohustíme tak, že přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky. Vše společně ponorným mixérem rozmixujeme a následně přecedíme.

  4. Omáčku na mírném ohni lehce provaříme asi 10-15 minut. Závěrem dochutíme oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!