Srnčí hřbet s kandovaným ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
80 g cukru moučka
100 g másla
130 g hladké mouky
hrst hrozinek
hrst kandovaného ovoce
rum
1/2 prášku do pečiva
citronová nebo pomerančová kůra
máslo/olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
čokoláda na vaření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Hrozinky přebereme, opereme a namočíme do rumu tak, aby byly ponořené.

  2. V míse utřeme na kousky nakrájené máslo, cukr a vajíčka. Přidáme mouku s práškem do pečiva, hrozinky včetně rumu a kandované ovoce.

  3. Všechno pořádně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu.

  4. Dáme do trouby a pečeme cca 40-50 minut na 200-220 stupňů. Průběžně kontrolujeme a po 15 minutách formu otočíme, aby se všechno rovnoměrně propeklo. Délka pečení je jen orientační - viz poznámka.

  5. Že je srnčí hřbet upečený, poznáme podle toho, že od krajů odskočí a na párátku nezůstává mokré těsto.

  6. Vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

  7. Do misky nad párou rozlámeme čokoládu na vaření a přidáme kousek másla. Za stálého míchání zahříváme, než se rozpustí a spojí v polevu.

  8. Srnčí hřbet nadvakrát polijeme čokoládovou polevou a necháme v chladu ztuhnout.

  9. Pokud nám zbyla čokoládová poleva z jiného dezertu, jen ji rozehřejeme na párou a podle množství případně můžeme přidat kousek tabulky čokolády na vaření nebo másla, pokud chceme polevu trochu zředit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!