Srdíčko z papiňáku na smetaně a hrášku

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 vepřové srdíčko
10 dkg slaniny
1 PL oleje
1 cibule
1 hrst sušených hříbků - nemusíte předem namáčet
konzerva hrášku (malá)
1 kostka zeleninového bujonu nebo masoxu
1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky
2 dl smetany na vaření
sůl
pepř
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a v hrnci na polévkové lžičce oleje necháme 3 minutky osmahnout.

  2. Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí, nakrájíme na tenčí nudličky, přidáme k osmahnuté směsi do hrnce, dáme sušené hříbky a promícháváme, než se maso zatáhne (dostane šedavou barvu).

  3. Zalijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu, hrnec uzavřeme a jakmile začne ventil hodně syčet, ubereme na malý plamen a vaříme 20 minut.

  4. Poté hrnec odstavíme, vypustíme ventil a otevřeme.

  5. Ve 2 dl smetany rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, vlijeme do hotového masa, přidáme hrášek bez nálevu a ještě 5 minut bez pokličky vše provaříme. Dle potřeby dochutíme a můžeme podávat s rýží nebo se hodí i knedlík,popřípadě těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!