Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- mladé pevné cukety
- olej
- mletá paprika
- pepř
- mletá sušená zelenina (domácí vegeta)
- špetička chilli
- dip:
- 400 g hustého bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2-3 stroužky rozetřeného česneku
- sůl
- pepř
- lístky mladého kopru (posekané)
Postup Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Jogurt smícháme s olejem, česnekem, koprem a pepřem, osolíme podle chuti a dáme vychladit.
Cuketu nakrájíme na hranolky. Koření rozmícháme v oleji a potřeme jím hranolky cukety, teré pak rozložíme na plech a upečeme (pekla jsem na 200°C)
Cukety podáváme s dipem a domácím pečivem - u nás domácí ciabatta.