Špenátovo-bramborové knedlíky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Knedlíky:
4 ve slupce uvařené brambory
350 g špenátu
250 g jemného tvarohu
100 g strouhaného sýra
100-150 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
pepř
4 prolisované stroužky česneku
Šalvějové máslo:
100 g másla
5 lžic čerstvé šalvěje nebo asi 15 lístků sušených
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenát necháme rozmraziť a odkvapkať. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zo špenátu, zemiakov a ostatných ingrediencií vymiešame cesto. Múky dávame len toľko, aby sa dali tvarovať knedlíky, ale cesto nemá byť tuhé.

  2. Mokrými rukami formujeme gule s priemerom asi 5 cm a vo vriacej osolenej vode ich na slabom ohni varíme asi 8 minút (vyskúšame jeden či je uvarený). Knedlíky vyberieme a necháme otiecť.

  3. Maslo v malom kastróliku zotopíme, pridáme nadrobno nasekanú šalviu a za stáleho miešania 2 minúty povaríme. Odkvapkané knedlíky uložíme na tanier a prelejeme šalviovým maslom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!