Pečená krůtí křídla na tymiánu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 krůtí křídla
8 snítek tymiánu
1/2 l drůbežího vývaru
sůl
pepř
kmín
máslo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křídla rozdělíme na dvě části (vzniknou nám tak jednotlivé porce).

  2. Jednotlivé porce křídel osolíme, opepříme a pokmínujeme.

  3. Do pekáče naskládáme porce křídel a podlijeme vývarem.

  4. Pekáč přikryjeme poklicí a pečeme na střední teplotu cca 60 minut.

  5. Maso poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut již nezakryté na barvu a křupavost.

  6. Jakmile jsou křídla krásně měkká a do zlatova a křupava upečená tak je vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek scedíme do do kastrůlku a přivedeme k varu.

  7. Nadrháme si tymián a přidáme do vznikající omáčky.

  8. Lžičku másla, smícháme se dvěma lžičkami hladké mouky a vytvoříme si tak máslovou jíšku.

  9. Jíšku přidáme do omáčky na lehké zahuštění.

  10. Za pravidelného míchání necháme zlehka ještě cca 10 minut provařit.

  11. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky mrkve.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!