Špenátová rolka

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

150 g listového špenátu
100 ml smetany ke šlehání
3 vejce
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce polohrubé mouky
čerstvý sýr (lučina, žervé)
250 g uzeného lososa
špetka soli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí.

  2. Z bílků uděláme tuhý sníh a vmícháme do vychladlé hmoty.

  3. Těsto rozetřeme na plech, na kterém již máme pečící papír a dáme péci na 7 - 10 minut při 180°C.

  4. Upečený plát necháme vychladnout, překlopíme na potravinářskou fólii, odstraníme pečící papír, potřeme sýrem, poklademe plátky lososa a pevně zavineme, zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.

  5. Před podáváním ji vybalíme a krájíme na dvoucentimetrové plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!